Slow Food
Slow Food

SLOWFOOD

Slowfood (LINK) is een non-profit organisatie voor ecogastronomie. Zij vinden dat ons voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Het moet goed smaken. Verantwoordelijk geproduceerd zijn, met respect voor mens, dier en milieu. En met een eerlijke vergoeding voor de productenten

Bovenstaande regels sluiten precies aan bij de filosofie van imkerij "de Biesbosch". Vandaar dat via deze website hier ook bekendheid aan wordt gegeven.

Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd. Het product is dus het startpunt. Maar de betrokkenheid van Slow Food-leden reikt veel verder. Zij houden van ambachtelijke producten van uitstekende kwaliteit en zijn tegelijkertijd geïnteresseerd in de herkomst ervan, in de productiewijze, de economische en politieke context. Daarbij pleit de beweging voor behoud van authentieke soorten en rassen en biodiversiteit, waarmee ze veelzijdigheid in soorten en rassen beogen.

Verder bevorderen ze de vorming van voedselgemeenschappen, een economisch model dat rechtvaardige, duurzame productie voorstaat en onderlinge banden binnen een gemeenschap versterkt.
Kleinschalige producenten en smaakbewuste, kritische consumenten vinden elkaar in Slow Food. De beweging telt inmiddels ruim 100.000 leden in 132 landen en is uitgegroeid tot een wereldwijd actief netwerk.

Slow Food bestaat uit convivia (regionale afdelingen), de  Youth Food Movement (YFM), de Commissie Ark van de Smaak, Slow Food Nederland (landelijke organisatie) en Slow Food International (internationale organisatie) 


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.04 | 11:26

Beste Björn, deze tijd van het jaar heb ik geen honing op raat te koop. Zodra ik honing op raat heb, dan is het ook zo verkocht. Ca. €15,00 per kg.

...
14.04 | 21:17

Is het op dit moment mogelijk honing met raat te kopen. Kunt u mij vertellen of dit er nu is en wat het kost? Of eventueel wanneer het te koop is. Bedankt

...
23.02 | 16:47

Gezien het jaargetijde is het antwoord helaas, nee.

...
19.02 | 19:36

Beste Bert

Heeft u nog acacia honing en wat is de prijs

Mvg Louise Oome

...
Je vindt deze pagina leuk