Honingbijen en kunst
Honingbijen en kunst

Aan deze website pagina wordt nog gewerkt

Bijen & kunst


Getuige de rotstekeningen en archeologische kunstwerk -vondsten, hebben honingbijen kennelijk altijd al aantrekkingskracht uitgeoefend op kunstzinnige mensen.
Heeft u ook een kunstwerk - afbeelding / foto met het onderwerp honingbijen of de bijenhouderij? Mail het dan naar imkerij "de Biesbosch" (imkerij.de.biesbosch@planet.nl). Uw afbeelding zal dan op de website worden geplaatst.


Een archeologische vondst in de buurt van Malia op het Griekse eiland Kreta
Foto klik hierEen imker die ook een zeer begenadigde beeldende kunstenaar is, is Bertus Wieringa
Kennismaken? ( Klik hier )Ook een bijenproduct zoals bijenwas wordt al eeuwenlang voor artistieke doeleinde gebruikt.

Men moet dan bijvoorbeeld denken batikken ( klik hier ), het decoreren van textiel en encaustic art ( klik hier ), dat is een schildertechniek met gekleurde bijenwas.
Foto klik hier   Foto klik hier
 
 Bijenwoningen worden aan de voorkant wel eens decoratief beschilderd. Dit heeft niet altijd uitsluitend met verfraaiing van de bijenwoning te maken, maar ook met symbolische of bijgeloof zaken. Ook vergemakkelijkt een beschilderde bijenwoning de oriëntatie van de vliegbijen.
Voor decoratieve doeleinden werd en wordt ook vaak bijen en zaken die met het ambacht "imkeren" te maken hebben, gebruikt.


 Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

15.04 | 11:26

Beste Björn, deze tijd van het jaar heb ik geen honing op raat te koop. Zodra ik honing op raat heb, dan is het ook zo verkocht. Ca. €15,00 per kg.

...
14.04 | 21:17

Is het op dit moment mogelijk honing met raat te kopen. Kunt u mij vertellen of dit er nu is en wat het kost? Of eventueel wanneer het te koop is. Bedankt

...
23.02 | 16:47

Gezien het jaargetijde is het antwoord helaas, nee.

...
19.02 | 19:36

Beste Bert

Heeft u nog acacia honing en wat is de prijs

Mvg Louise Oome

...
Je vindt deze pagina leuk