2010 het jaar van de Biodiversiteit
Een koninginnepage is in Nederland haast nooit meer te zien
2010 het jaar van de Biodiversiteit
Biodiversiteit

 

Zeventien jaar na de ondertekening van het “verdrag inzake Biologische Diversiteit” (Rio, 1992), is het verlies aan biodiversiteit eindelijk erkend als één van de belangrijkste bedreigingen voor onze planeet. Regeringen uit de hele wereld hebben zich er toe verbonden om het tempo waarin het verlies aan biodiversiteit zich doorzet, aanzienlijk te verminderen tegen 2010. Vandaar dat het jaar 2010 door de verenigde naties is uitgeroepen tot internationaal jaar van de biodiversiteit.

 

Biodiversiteit is de verscheidenheid in genen, soorten en ecosystemen in een regio. Ongeveer 4 miljoen levensvormen  zijn beschreven, als men dan rekening houdt met het feit dat nog lang niet alle gebieden op aarde zijn bestudeerd, dan blijkt wel gigantisch de verscheidenheid is. Knappe koppen schatten dat er ca. 40 miljoen verschillende soorten levensvormen op aarde zijn.

Meer weten? Klik hier dan op àbiodiversiteit 

 

Ook Nederland behoort tot de landen die verlies van biodiversiteit als een bedreiging ziet. Vandaar dat hier acties tot behoud van de biodiversiteit worden ondersteund.
Meer weten? Klik dan hier op àNederlandse soortenrijkdom

De Provincie Noord Brabant beschouwt zichzelf vanaf 2008 als "kartrekker" voor biodiversiteit in Nederland.

De Gemeente Drimmelen is één van de ondertekenaars van “Countdown 2010” om de biodiversiteit te steunen en heeft hiertoe “het oranjetipje” als symbool gekozen.

Imkerij "de Biesbosch" heeft toegezegd het biodiversiteitsproject lokaal te steunen en mee te doen in een hiertoe in het leven geroepen werkgroepje binnen de gemeente Drimmelen.


WERK OOK MEE VOOR HET BEHOUD VAN BIODIVERSITEIT VOOR HET TE LAAT IS!!!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

13.11 | 11:46

Is koninginnebrij schadelijk voor mensen met pace- maker?

...
30.06 | 21:01

Beste,
Er werd mij aangegeven dat de prijzen van honing op €15,00 per kilo zou behoren te zijn. Bronjaar 2019.
Zijn de prijzen van 2017 hiermee in verhouding?

...
27.11 | 15:09

Het antwoord op uw vraag is ja, wel van tevoren via e-mail nadere afspraak maken. Overigens ben ik niet van de politiek.

...
26.11 | 22:00

Heb kennis met U gemaakt tijdens een Groen-Links bijeenkomst. Geeft U nog steeds lezingen? In dit geval voor basisschoolleerlingen?

...
Je vindt deze pagina leuk