Solitaire Bijen
Bijen in de vrije natuur

Nederland kent ca. 350 soorten bijen die in de vrije natuur leven. Het gaat hier dan niet om honingbijen. Als je de hommelsoorten er niet bij rekent, dan zijn de in het wild levende bijen z.g. "solitaire bijen". Solitaire bijen leven niet als een volk of kolonie bij elkaar, maar leven dus "solitair". Elk seizoen wordt imkerij "De Biesbosch" vele keren benaderd, omdat mensen denken met een gevaarlijke situatie te maken te hebben a.g.v. bijen. Vaak betreft het hier solitaire bijen, die totaal geen gevaar opleveren. Solitaire bijen worden meestal "wilde bijen" genoemd. Wij vinden het een verkeerd gekozen naam, immers het sugerreert dat er ook "tamme bijen"  bijen bestaan, terwijl dat geenzins het geval is. De bijen waar imkers mee werken lijken soms wel tam, maar zijn in feite niet gedomesticeerde, dus wilde diertjes. Net als met de honingbijen gaat het met veel solitaire bijensoorten niet zo goed. Vele soorten staan op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Solitaire bijen zijn noodzakelijk voor het in stand houden van de biodiversiteit, zie ook www.zoekkaartwildebijen.nl
Wij mensen kunnen iets doen om de solitaire bijen te helpem, zie ook www.bijenhotels.nl

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

yb | Antwoord 09.09.2015 19.21

poep

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

13.11 | 11:46

Is koninginnebrij schadelijk voor mensen met pace- maker?

...
30.06 | 21:01

Beste,
Er werd mij aangegeven dat de prijzen van honing op €15,00 per kilo zou behoren te zijn. Bronjaar 2019.
Zijn de prijzen van 2017 hiermee in verhouding?

...
27.11 | 15:09

Het antwoord op uw vraag is ja, wel van tevoren via e-mail nadere afspraak maken. Overigens ben ik niet van de politiek.

...
26.11 | 22:00

Heb kennis met U gemaakt tijdens een Groen-Links bijeenkomst. Geeft U nog steeds lezingen? In dit geval voor basisschoolleerlingen?

...
Je vindt deze pagina leuk